Magyarország legszebb kislányát mutatjuk be önöknek. Korcsog Laura a szüleivel és testvérével Leányfalun él, és teszi, amit egy hétévesnek tennie kell: iskolába jár, tanul, játszik, sportol. Nagy tervei vannak, gyermekszínész szeretne lenni.

 

Get Adobe Flash player

Forrás: Dunakorzo.info

Little Miss Hungary 2010

2010.06.24. 09:13

Little Miss Hungary

Hatodik alkalommal rendezték meg a Little Miss Hungary Gyermekszépség és tehetségkutató versenyt a zalakarosi MenDan Thermal Hotelben 2010. június 19-én.

Az idén több száz kislány és tini nevezett. A cím odaítélése előtt több regionális elődöntőt, és egy középdöntőt rendeztek.Az előválogatások után pedig 48 gyerek került a döntőbe. Az ifjú tehetségeknek saját műsorral kellett készülni, valamint utcai, koktél- és népviseleti ruhában is ki kellett állnia a zsűri elé.

A Little Miss Hungary gyermekszépségverseny idei győztesei: Korcsog Laura (7 éves) a Little kategória, Ocsóvszki Ditta (14 éves) a tini kategória és Kiss Regina (5 éves) a mini kategóriában.

Fotó: MTI - Kallos Bea

Anne Geddes fotók

2010.04.04. 16:51

 

 Anne Geddes húsvéti ihletésű fotói szemet gyönyörködtetőek.

Anne Geddes egyike a világ legismertebb és legelismertebb fotósainak. Imádja a gyerekeket, különösen a kisbabákat. Ezért fotósorozataiban nagyon sokat szerepelnek babák olyan különleges képi megjelenítésben, melyet fotóművész előtte még nem készített. A fotókon a gyermekek nemesek, egyszerűk és tiszták.

A művésznő fotóin is megjeleníti mély meggyőződését, hogy a gyermekeket óvni, védeni és szeretni kell.

Anne Geddes fotóit 83 országban publikálták, könyveit 18 millió példányszámban adták el. Annet 2009-ben az Amerikai Professzionális Fotósok Szövetsége Életmű Díjjal (Lifetime Achievement Award) tüntette ki.

 

Gyermekszépségversenyek

2010.03.31. 19:42

Egy kis történelem

 A szépségversenyek kezdete az Egyesült Államokhoz köthető. Az 1920-as években kezdtek el szépségversenyeket rendezni, felnőttek számára az Egyesült Államokban. Az első szépségverseny 1921-ben rendezték, Atlantic Cityben. Egy hoteltulajdonos szánta marketing fogásnak, aki azt szerette volna, ha a turisták több időt töltsenek a hotelben, a városban. Egy ismeretlen riporter javasolta, hogy a nyertest Miss Amerikának hívják. Az ameriakiak életébe ekkor léptek be a szépségversenyek, amit minden évben megrendeztek. Ez alól kivétel csak az 1929-1932-es évek voltak, a nagy gazdasági válság évei.

Ahogy múltak az évek, a szépségversenyek politikai, oktatási és szórakoztató események kiszolgálóivá váltak.

A gyermekszépségversenyek kezdete az 1960-as évekre tehető, ugyancsak az Amerikai Egyesült Államokban.

A szépségverseny

A gyermekszépségversenyek tartalmaznak sportos/utcai ruhabemutatót, estélyi vagy koktélruha bemutatót és tálentet. A tálentben mutatja be a résztvevő a tánctudását, énekes vagy egyéb tehetségét. A gyermekek bemutatkozását egy többtagú zsüri értékeli.

Gyermekek esetében még nehezebb eldönteni, melyik résztvevő a legszebb vagy legtehetségesebb, mint a felnőtt versenyeken. Hiszen minden gyermek szép, aranyos, kedves és tehetséges valamiben.

Azonban egy versenynek az értelme az, hogy valaki első lesz a legvégén és valakinek nem jut helyezés. Nagyon-nagyon sok anyuka és apuka zokon veszi, ha gyermeke nem kerül be az első három - öt helyezet közé. A pici gyermekek nem szokták a versenyt komolyan venni. Ők nagyon jól elszórakoznak a társaik között, a szép hosszú ruhákban, a szépen "fodrászolt" hajukkal. Akiket bántja, hogy nem nyert a résztvevő, az sajnos a szülő. Minden verseny végén akad olyan szülő, aki hangot ad nemtetszésének, hogy nem az ő gyönyörű gyermeke nyert. 

Az ilyen szituációkat nem lehet kikerülni, viszont kezelni tudni kell. Egy jó szervező nem hagyja, hogy elmérgesedjen a helyzet, mert akkor a résztvevő gyermekeknek sem lesz már élmény a szépségverseny, hanem csak egy rosszul sikerült program, amin anyu vagy apu mérgesen kiabált.

Az OF blogon, a gyermek szépségkirálynőkről olvasható bejegyzésre szeretnék reagálni.

Hazánkban is nagyon elterjedtek a szépségversenyek, nemcsak külföldön. Az amerikai versenyeken megjelenő mini felnőttek elrettentő erejű példák lehetnek számunkra, de még nem láttam magyar gyermekversenyen rúzst, műszempillát vagy egyéb hasonló kelléket, legalábbis a 7-8 éves korosztály részére.

Számtalan ügynökség szervez gyermek szépségversenyeket. Egyik jobbat, másik rosszabbat. Azonban meggyőződésem, és azt tapasztaltam is, hogy egy gyereket, ha nem akarja, nem lehet rávenni arra, hogy kimenjen a színpadra. Azon a gyereken rögtön meglátszik, ha zsarolással próbálja rávenni a szülő a szereplésre. Ezt talán egyszer megteszi a gyermek, de soha többet.

Azt viszont határozottan állítom, hogy a színpadon, kifutón, fotóstúdióban megjelenő kis hölgyek és urak (!) a médiából szereznek tudomást a versenyekről, sőt arról is, hogyan kell pózolni, bemutatózni.

Retro a gyermekdivatban

2010.03.28. 12:03

Megjelent a retro a gyerekdivatban is. A gyermekmodellek Servane Barrau új nyári, 2010-es kollekcióját mutatják be.

A nyári trend a tengerparti, tengerészstílust követi. Az új Servane kollekció az arányokról, a légkörről és a geometriáról szól.

A kollekció sikkes, francia, retró. A klasszikus tengerészkék-fehér kombinációjához hozzáadott piros, világoskék és bézs játékossá, ragyogóvá varázsolja a ruhákat.

Portfólió készítés

2010.03.26. 11:33

Egy újabb téma, ami megér egy misét.

Azt minden kezdő modell tudja, hogy portfólióra szükség van. Képzeld el, ha elmész egy divatbemutató, vagy reklámfilm castingjára és éppen rossz napod vagy, kitört a cipőd sarka, felszaladt a harisnyád, vagy elaludtad a hajadat, pattanás nőt az orrod hegyén. Egy castingot nem lehet elhalasztani, mert rajtad kívül van még ott száz másik ember, aki azonnal belép a helyedre. Ahhoz, hogy be tudjad mutatni, milyen is vagy valójában, milyen sok arcod van, egy fotósorozatot mutatsz be.

A portfólió egy olyan fotósorozat, ami a lehető legjobb oldaladról mutat be téged nagyon jó minőségben. Ilyen fotósorozat nem csak a profi modellekről készülhet. Természetesen rólad is!

Olyan is egyre többször előfordul, hogy a castingügynökség a portfóliódból készíttett szettkártyát és azt küldi el a megrendelőnek, hogy abból válasszon modellt az adott munkához.

Hol és kivel készíttessük el a porfóliónkat?

Sok fiatalnak megfordul a fejében, hogy csináltasson magáról profi fényképeket. Nagyon alapossan nézzél körül, hol csináltatod a portfóliódat meg! Vannak magukat fotósoknak nevező személyek, akik egy profi digitális géppel a birtokukban ajánlgatják magukat. Messzíről kerüljük el ezeket az embereket. Tájékozódjunk a fotós munkáiról, eddig elkészített fotósorozatairól. Persze ez sem biztosíték arra, hogy jó minőségű portfóliót kapunk. A fotósnak is lehet rossz napja ... Ilyenkor azonban szóljunk, hogy nem vagyunk megelégedve az eredménnyel.

Hogyan készüljünk a fotózásra

Ha már kiválszatottad a számodra szimpatikus fotóst, beszélj vele meg egy időpontot, amikor a fotózás meg for történni. Előtte egy hétig ne mejn szoláriumba, pihend jól ki magadat, hogy ne legyenek fekete karikáid és frissen mosott hajjal jelenj meg a fotózáson.

Modellügynökség keresés

2010.03.25. 09:33

Melyik modellügynökséget válasszam? 

Ha más eldöntötted, hogy nekivágsz, ez a kérdés biztosan felmerül. Többszáz modell vagy castingügynökség hirdeti magát az interneten és egyéb médiákban. Soknak közülük egyáltalán nincs igazi munkája, sokan csak a szépségversenyekre szakosodtak, rengetegen a portfóliókészítésre.

Mindenki válassza ki azt, amit szeretne csinálni, és ezek alapján válasszon ügynökséget. Ha szépségversenyen akarod kipróbálni magadat, keress olyan ügynökséget, ahol a referenciákban ez szerepel. Azonban ezzel is vigyázzunk, mert már szinte minden sarkon árulnak szépségversenyket. Törekedj színvonalas verseny kiválasztására!

Ugyanez vonatkozik a portfólió készítésre is. Portfólióra szükség van. Induláshoz mindenképpen. Enélkül sehol sem fogadják el a jelentkezésedet, vag az ügynökség csináltat neked.

Olyan nincs, és senki se gondolja azt, hogy van olyan ügynökség, aki belefektett pénzt a portfóliókészítésbe. Sokan más ügynökség portfólióját sem fogadják el. 

Nézz körül az interneten!

Alaposan. Üssd be a keresőbe az adott ügynökség nevét, amit előzetesen kiválasztottál és vedd a fáradságot, nézz utána. Sok-sok szülővel és felnőtt modellel találkoztam, akik utólag találkoztak fórumokon annak a modellügynökségnek a nevével, aki becsapta őket. Többszázezer forintot kifizettek egy mosolyalbumába való fotósorozatért, munkát pedig nem kaptak.

Természetesen azt nem garantálja egyik ügynökség sem, hogy ha minden feltétel teljesül is, tudnak munkát is adni. Ez nagyrészt a megrendelőtől függ. Általában nem a modell vagy castingügynökség választja ki a a munkára a modellt, hanem a megrendelő.

 A modellügynökségekről szóló történetekről egy egész regényt meg lehetne tölteni. A téma azért jött elő, mert panasz érkezett az egyik főleg gyermekmodellkedéssel foglalkozó ügynökséggel, mivel regisztrációs díjat szed.

Szögezzünk le valamit. Az, hogy egy ügynökség regisztrációs díjat kér, nem jelenti azt, hogy le is húznak. Ez nagy mértékben függ a díj mértékétől, illetve attól is , hogy cserébe tudnak-e munkát biztosítani, vagy csak a regisztrációs díjra, esetleg a porfóliókészítésre specializálódtak.

Egy 2-3 ezer, de maximum 5 ezer forintos regisztrációs díj általában nem azért van, hogy az ügynökség be akarja csapni a modellt vagy a szülőt. Ennél magasabb regisztrációs díjat azonban semmiképpen sem javaslom, hogy fizessen bárki! Nagyrészt azért kérnek regisztrációs díjat az ügynökségek, hogy a modell komolyan vegye a munkát, a válogatásokra eljárjon, és ha nem válogatták be rögtön az első castingján, hát vegye a fáradságot és a másodikra - tízedikre is elmenjen.

Ha komolyan gondolja! 

Ha viszont csak egy kósza gondolat volt a modellkedés, akkor inkább ne vegye el az időt és energiát másoktól. 

A másik célja a díjfizetésnek a költségek, amely a regisztrációval jár. Hogy mik ezek a költségek? Például a fotózás (kamerahasználat), a digitális vagy papíralapú kiajánló készítése.

Sok olyan véleménnyel találkoztam már, hogy az ügynökség fektessen be, ne kérjen regisztrációs díjat. Az ügynökségek befektetnek. Sokat. Az irodába, ahová be tud menni a modell, de ugyanakkor a megbízó, a producer, a rendező is, a munkatársak bérébe, a telefon díjába. Ehhez képest a beszedett pár ezer forintos regisztrációs díj igazán semmiség.

Minezek természetesen nem vonatkoznak azokra az ügynökségekre, akik kizárólag a protfóliókészítésre szakosodtak és munkát nem ajánlanak. Ezekről a legközelebbi bejegyzésben arok.

 Kedves Anyuka és Apuka!

A blog a gyermekmodellkedésről, annak szép és kevésbé szép oldaláról, veszélyeiről szól.

Sokszor éri vád a szülőket, hogy rákényszerítik gyermekeiket, hogy dolgozzanak. Ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Én már egyszer-kétszer találkoztam olyan gyermekkel, akit a szülője próbált rákényszeríteni a szereplésre vagy fotózásra. Mondanom sem kell, hogy az eredmény siralmas volt. 

Ha tudni szeretnék, hogyan kezdjenek neki a modellkedésnek keressék fel blogunkat többször. Minden információt szeretnénk megosztani Önökkel, ami érdekes lehet azok számára, akiknek gyermeke vagy saját maga modellkedéssel foglalkozik.