Gyermekszépségversenyek

2010.03.31. 19:42

Egy kis történelem

 A szépségversenyek kezdete az Egyesült Államokhoz köthető. Az 1920-as években kezdtek el szépségversenyeket rendezni, felnőttek számára az Egyesült Államokban. Az első szépségverseny 1921-ben rendezték, Atlantic Cityben. Egy hoteltulajdonos szánta marketing fogásnak, aki azt szerette volna, ha a turisták több időt töltsenek a hotelben, a városban. Egy ismeretlen riporter javasolta, hogy a nyertest Miss Amerikának hívják. Az ameriakiak életébe ekkor léptek be a szépségversenyek, amit minden évben megrendeztek. Ez alól kivétel csak az 1929-1932-es évek voltak, a nagy gazdasági válság évei.

Ahogy múltak az évek, a szépségversenyek politikai, oktatási és szórakoztató események kiszolgálóivá váltak.

A gyermekszépségversenyek kezdete az 1960-as évekre tehető, ugyancsak az Amerikai Egyesült Államokban.

A szépségverseny

A gyermekszépségversenyek tartalmaznak sportos/utcai ruhabemutatót, estélyi vagy koktélruha bemutatót és tálentet. A tálentben mutatja be a résztvevő a tánctudását, énekes vagy egyéb tehetségét. A gyermekek bemutatkozását egy többtagú zsüri értékeli.

Gyermekek esetében még nehezebb eldönteni, melyik résztvevő a legszebb vagy legtehetségesebb, mint a felnőtt versenyeken. Hiszen minden gyermek szép, aranyos, kedves és tehetséges valamiben.

Azonban egy versenynek az értelme az, hogy valaki első lesz a legvégén és valakinek nem jut helyezés. Nagyon-nagyon sok anyuka és apuka zokon veszi, ha gyermeke nem kerül be az első három - öt helyezet közé. A pici gyermekek nem szokták a versenyt komolyan venni. Ők nagyon jól elszórakoznak a társaik között, a szép hosszú ruhákban, a szépen "fodrászolt" hajukkal. Akiket bántja, hogy nem nyert a résztvevő, az sajnos a szülő. Minden verseny végén akad olyan szülő, aki hangot ad nemtetszésének, hogy nem az ő gyönyörű gyermeke nyert. 

Az ilyen szituációkat nem lehet kikerülni, viszont kezelni tudni kell. Egy jó szervező nem hagyja, hogy elmérgesedjen a helyzet, mert akkor a résztvevő gyermekeknek sem lesz már élmény a szépségverseny, hanem csak egy rosszul sikerült program, amin anyu vagy apu mérgesen kiabált.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr741884965

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fitness and health products 2018.12.19. 21:32:19

This week 2 gay parties in Budapest - !скафaндр

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása