Portfólió készítés

2010.03.26. 11:33

Egy újabb téma, ami megér egy misét.

Azt minden kezdő modell tudja, hogy portfólióra szükség van. Képzeld el, ha elmész egy divatbemutató, vagy reklámfilm castingjára és éppen rossz napod vagy, kitört a cipőd sarka, felszaladt a harisnyád, vagy elaludtad a hajadat, pattanás nőt az orrod hegyén. Egy castingot nem lehet elhalasztani, mert rajtad kívül van még ott száz másik ember, aki azonnal belép a helyedre. Ahhoz, hogy be tudjad mutatni, milyen is vagy valójában, milyen sok arcod van, egy fotósorozatot mutatsz be.

A portfólió egy olyan fotósorozat, ami a lehető legjobb oldaladról mutat be téged nagyon jó minőségben. Ilyen fotósorozat nem csak a profi modellekről készülhet. Természetesen rólad is!

Olyan is egyre többször előfordul, hogy a castingügynökség a portfóliódból készíttett szettkártyát és azt küldi el a megrendelőnek, hogy abból válasszon modellt az adott munkához.

Hol és kivel készíttessük el a porfóliónkat?

Sok fiatalnak megfordul a fejében, hogy csináltasson magáról profi fényképeket. Nagyon alapossan nézzél körül, hol csináltatod a portfóliódat meg! Vannak magukat fotósoknak nevező személyek, akik egy profi digitális géppel a birtokukban ajánlgatják magukat. Messzíről kerüljük el ezeket az embereket. Tájékozódjunk a fotós munkáiról, eddig elkészített fotósorozatairól. Persze ez sem biztosíték arra, hogy jó minőségű portfóliót kapunk. A fotósnak is lehet rossz napja ... Ilyenkor azonban szóljunk, hogy nem vagyunk megelégedve az eredménnyel.

Hogyan készüljünk a fotózásra

Ha már kiválszatottad a számodra szimpatikus fotóst, beszélj vele meg egy időpontot, amikor a fotózás meg for történni. Előtte egy hétig ne mejn szoláriumba, pihend jól ki magadat, hogy ne legyenek fekete karikáid és frissen mosott hajjal jelenj meg a fotózáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr951870131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása