Modellügynökség keresés

2010.03.25. 09:33

Melyik modellügynökséget válasszam? 

Ha más eldöntötted, hogy nekivágsz, ez a kérdés biztosan felmerül. Többszáz modell vagy castingügynökség hirdeti magát az interneten és egyéb médiákban. Soknak közülük egyáltalán nincs igazi munkája, sokan csak a szépségversenyekre szakosodtak, rengetegen a portfóliókészítésre.

Mindenki válassza ki azt, amit szeretne csinálni, és ezek alapján válasszon ügynökséget. Ha szépségversenyen akarod kipróbálni magadat, keress olyan ügynökséget, ahol a referenciákban ez szerepel. Azonban ezzel is vigyázzunk, mert már szinte minden sarkon árulnak szépségversenyket. Törekedj színvonalas verseny kiválasztására!

Ugyanez vonatkozik a portfólió készítésre is. Portfólióra szükség van. Induláshoz mindenképpen. Enélkül sehol sem fogadják el a jelentkezésedet, vag az ügynökség csináltat neked.

Olyan nincs, és senki se gondolja azt, hogy van olyan ügynökség, aki belefektett pénzt a portfóliókészítésbe. Sokan más ügynökség portfólióját sem fogadják el. 

Nézz körül az interneten!

Alaposan. Üssd be a keresőbe az adott ügynökség nevét, amit előzetesen kiválasztottál és vedd a fáradságot, nézz utána. Sok-sok szülővel és felnőtt modellel találkoztam, akik utólag találkoztak fórumokon annak a modellügynökségnek a nevével, aki becsapta őket. Többszázezer forintot kifizettek egy mosolyalbumába való fotósorozatért, munkát pedig nem kaptak.

Természetesen azt nem garantálja egyik ügynökség sem, hogy ha minden feltétel teljesül is, tudnak munkát is adni. Ez nagyrészt a megrendelőtől függ. Általában nem a modell vagy castingügynökség választja ki a a munkára a modellt, hanem a megrendelő.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr731867072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása