A modellügynökségekről szóló történetekről egy egész regényt meg lehetne tölteni. A téma azért jött elő, mert panasz érkezett az egyik főleg gyermekmodellkedéssel foglalkozó ügynökséggel, mivel regisztrációs díjat szed.

Szögezzünk le valamit. Az, hogy egy ügynökség regisztrációs díjat kér, nem jelenti azt, hogy le is húznak. Ez nagy mértékben függ a díj mértékétől, illetve attól is , hogy cserébe tudnak-e munkát biztosítani, vagy csak a regisztrációs díjra, esetleg a porfóliókészítésre specializálódtak.

Egy 2-3 ezer, de maximum 5 ezer forintos regisztrációs díj általában nem azért van, hogy az ügynökség be akarja csapni a modellt vagy a szülőt. Ennél magasabb regisztrációs díjat azonban semmiképpen sem javaslom, hogy fizessen bárki! Nagyrészt azért kérnek regisztrációs díjat az ügynökségek, hogy a modell komolyan vegye a munkát, a válogatásokra eljárjon, és ha nem válogatták be rögtön az első castingján, hát vegye a fáradságot és a másodikra - tízedikre is elmenjen.

Ha komolyan gondolja! 

Ha viszont csak egy kósza gondolat volt a modellkedés, akkor inkább ne vegye el az időt és energiát másoktól. 

A másik célja a díjfizetésnek a költségek, amely a regisztrációval jár. Hogy mik ezek a költségek? Például a fotózás (kamerahasználat), a digitális vagy papíralapú kiajánló készítése.

Sok olyan véleménnyel találkoztam már, hogy az ügynökség fektessen be, ne kérjen regisztrációs díjat. Az ügynökségek befektetnek. Sokat. Az irodába, ahová be tud menni a modell, de ugyanakkor a megbízó, a producer, a rendező is, a munkatársak bérébe, a telefon díjába. Ehhez képest a beszedett pár ezer forintos regisztrációs díj igazán semmiség.

Minezek természetesen nem vonatkoznak azokra az ügynökségekre, akik kizárólag a protfóliókészítésre szakosodtak és munkát nem ajánlanak. Ezekről a legközelebbi bejegyzésben arok.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr411864034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása